• 1

En skum jul

 
 

Att det 19:e hålet är en de viktigaste hörnpelarna under Golfresan on Tour – vid sidan av golfen, umgänget och tävlingsmomentet –har väl knappats undgått någon deltagare.

En kall öl efter rundan är något som är så intimt förknippat med just golf, att det nittonde hålet närmast blivit en del av spelet.

Så här i juletider är det kanske främst lite mustigare och ljuliga ölsorter som lockar och vi har därför passat på att testa några riktigt trevliga alternativ till sill och skinka.

Vissa finns även som lätt- eller folköl, men min rekommendation blir att låta bilen stå och njuta mer av en riktigt god öl än att kompromissa med smaken. Drick med måtta och njut av det du dricker…

Skål för en riktigt god jul!


Mariestads Julebrygd
Underbart bärnstensfärgad öl med fruktigt blommig doft och lång, fyllig smak. Balanserad beska och sötma, dessutom med extremt välsnidad humlearom. Går att njuta i ensamt majestät och passar till i stort sett hela julbordet.
Alkoholhalt: 5,8
Förpackning: 50 cl burk eller 50 cl returglas.
Pris: 16,90 kr


Pistonhead Chimney Sweeper
Mörkt träbåtsbrun öl med tätt skum. Syrligt intesiv enbärsdoft med citrustoner och blommighet. Påtagligt frisk beska som balanseras av en delikat sötma, mycket lätt rökighet och en ljuvlig ingefärsanstrykning! Perfekt till lax, fänkål och kummin…
Alkoholhalt: 5,8
Förpackning: 33 cl engångsglas
Pris: 13,90 kr. Säljs i Systembolagets beställningssortiment (art nr 11334-01).


Wisby Julbrygd
Söt, behaglig doft av kryddor och aprikos parat med tydligt rökighet – jag får en plötslig förnimmelse av rökt mjökchoklad! Finstämd smakupplevelse som passar lika bra till lammfiolen som till julkolan.
Alkoholhalt: 6,0
Förpackning: 33 cl engångsglas
Pris: 18,90 kr


Sleepy Bulldog Winter Ale
För dig som äter julmaten utanför hemmets trygga vrå. Sleepy Bulldogs Winter Ale säljs bara på krogen, men är en mäktig upplevelse.  Smaken är rund med mild sötma och lite spritighet. Mycket välbalanserad doft av milda citrusfrukter och närmast lite kolacreme. Perfekt till juldesserter, choklad, citrussallad med mera, men finns som sagt bara till försäljning i barer och på restauranger på fat eller 50 cl engångsglas.


Av Mikael Andersson

 
 
 

Tipsa en vän

Share |
 
 
 
 
x

Tack för din bokningsförfrågan!