Norwegian direkt till Marrakech

 
 

Golfare i södra Sverige kan se fram emot en vinter i Marocko. Norwegian utvidgar nämligen sitt vinterprogram från Köpenhamn med en direktlinje till Marrakech från den 3 november.

– Marrakech är en av världens mest exotiska städer och en metropol för kultur och underhållning. En livlig stad, berömd för sina marknader och festivaler där man i den gamla stadsdelen, Medina, får en känsla av att kliva in i ”Tusen och en natt”. Med två avgångar i veckan kan våra resenärer i vinter själva bestämma om de vill ta steget in i sagornas värld endast för ett par dagar eller längre tid, säger Åsa Larsson, pressansvarig på Norwegian.

Marrakech ligger vid foten av Atlasbergen och kallas även för ”Al hamra” eller ”den rosa staden” på svenska. Stadens centrum är det stora kaotiska torget Djeema el Fna, en myllrande mötesplats där sagoberättare, ormtjusare och akrobater trängs med väldoftande matstånd. Ett landmärke som ej bör missas är Koutobiamoskén. Med sin vackra arkitektur sägs moskén vara vad Eiffeltornet är för Paris.

För oss golfare är Marrakech också högintressant tack var några klassiska banor, som nu får sällskap av heta nykomlingar. Palmerai Golf Palace and Resort har en bana av Robert Trent Jones Sr och på Amelkis är det Cabell B Robinson som hållt i pennan.  Här finns även Marrakech Royal GC från 1923 – landets näst äldsta bana.

Nykomlingarna är Nicklaus-designade Samanah CC och Al Maaden, där ingen mindre än Kingsbarnsdesignern Kyle Phillips anlitats för att skapa ett mästerverk.

 
 
 

Tipsa en vän

Share |
 
 
 
 
x

Tack för din bokningsförfrågan!